Hamam massage leren

De hamam (ook wel hammam) vindt zijn oorsprong in centraal Azië waar het naast een reinigende ook een sociale functie heeft gehad. Een hamam massage neem je waar met al je zintuigen en is opgebouwd uit verschillende rituelen welke in het teken staan van warmte, water, reiniging en ontspanning. Het is een uitgebreid scrubritueel op verwarmde marmeren tafels bij een temperatuur van zo’n 38 graden dat met veel water en olijfoliezeep gebeurt. Het scrubritueel wordt uitgevoerd met een zijden handschoen (kese).

In drie ochtenden leer je op een praktische manier de basistechnieken van de massage en de kunst van het aanraken. De massagetrainer van Hamam Specials geeft u alle informatie over de meest voorkomende massagetechnieken en leert hij u de kneepjes van het vak. Er is aandacht voor het installeren van de klant, je eigen houding tijdens het masseren en we gaan uitgebreid in op de opbouw van de massage, het scrubritueel, het zeepritueel en de traditionele zeepmassage. De opleiding hamam massage is er voor iedereen maar een opleiding in de richting van massage is gewenst. Na het volgen van de cursus krijg je een certificaat van deelname en is er ruimte voor vragen of een persoonlijk advies.

U kunt zich per tweetal maar ook als groep inschrijven voor deze workshop met een even aantal personen. De workshop is voor minimaal 4 en maximaal 14 personen.

Duur: 3 ochtenden
Tijd: 09.00 tot 12.00
Lokatie: in overleg
Certificaat: Aan het eind van deze opleiding ontvangt u een certificaat.