Hamamritueel, leerboek hamam massage

In Nederland en België is er veel behoefte aan meer achtergrondinformatie over de hamam. Niet alleen over de geschiedenis, de tradities en de vele rituelen die de hamam kent, maar ook over de hamambehandeling zelf die in het teken staat van warmte, water, reiniging en ontspanning.

Nog niet eerder werd er een boek als Hamamritueel, leerboek hamam massage in Nederland uitgebracht. Hamam ritueel van Samir Mesic is een informatief boek voor zowel de beginnende als de ervaren hamambezoeker. Het bevat uitgebreide informatie over alles in en rondom de hamam, de geschiedenis van de hamam, behandelingen en rituelen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de behandeling in de praktijk, de omgang met klanten, het scrubritueel, de traditionele zeepmassage maar ook de nazorg van de klant komen uitgebreid aan bod. Het boek bevat verder een lijst met begrippen zoals: kese: scrubhandschoen voor zeepmassage, pestemal: een traditionele hammamdoek, rasul: eeuwenoud Arabisch reinigingsritueel met rasulklei, tellak: Turkse benaming voor de masseur in de hammam.

Wij hopen dan ook dat het boek u veel informatie zal verschaffen en u ontzettend enthousiast maakt over alle bijzonderheden van de hamam.

Bestel hier het boek Hamam Rituelen